Startenhuizen, homepage.

Hier vindt je nieuws uit Startenhuizen en af en toe belangrijk nieuws uit de regio.
["error","(#4) Application request limit reached"]

2017/09/26

In de Week van de Opvoeding besteedt de gemeente Loppersum extra aandacht aan het thema meedoen. Op woensdagmiddag 4 oktober wordt er een feestelijke middag georganiseerd in de sporthal in Middelstum. Tijdens deze middag zijn er allerlei leuke activiteiten waar kinderen aan kunnen meedoen en/of naar kunnen kijken. Denk hierbij aan een workshop streetdance of een lesje muziek. Ook mogen kinderen hun theaterkunsten laten zien en meedoen aan een wedstrijd stoepkrijten. Sportievelingen mogen zich uitleven met gym en tafeltennis. Zo kunnen kinderen kennis maken met sport en cultuur en de verschillende verenigingen die er in de gemeente Loppersum zijn.Alle kinderen moeten kunnen meedoen. Dat geldt op school (schoolreis of excursie) en ook buiten school (muziekles of een sport). Hierdoor spelen kinderen samen, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen ze zich. Daarom wil de gemeente kinderen stimuleren om mee te doen, vooral kinderen die dat extra nodig hebben. Wethouder Schollema (Welzijn) "Meedoen kost geld. Voor sommige ouders is dat een probleem. In de gemeente Loppersum vinden we dat geld geen belemmering mag zijn. Om er voor te zorgen dat ook kinderen van ouders met een laag inkomen mee kunnen doen, werken wij samen met een aantal fondsen. Dat deden we al met het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld. Sinds kort doen we dat ook met het Jeugdcultuurfonds."De krachten van deze samenwerkende partners zijn bij elkaar gebracht in één pakket: het Kindpakket.nl. Op 4 oktober wordt aan de ouders van de kinderen uitgelegd hoe het Kindpakket werkt en wanneer zij daarvoor in aanmerking komen. Ouders uit de gemeente Loppersum en hun kind(eren) zijn van harte welkom vanaf 13.45 uur in de Hippolytushal (Coendersweg 27a) in Middelstum. De middag start om 14.00 uur met ... See more

2017/09/05

Er zijn wegwerkzaamheden aan de oprit van de n46 bij #startenhuizen ( 5 september '17 ) #website Deze foto is tevens te vinden op ons Instagram account: http://ift.tt/2vI2xYx , waar je uiteraard nog veel meer fotos kunt zien. Bekijk het en volg ons ook daar, op Instagram dus.

2017/09/05

Vanaf 1 september 2017 kunnen subsidies bij de gemeente Loppersum volledig digitaal aangevraagd worden. De gemeente werkt altijd aan het verbeteren van haar dienstverlening. Ook het aanvragen van subsidies kan nu nog eenvoudiger via deze site door middel van een digitaal formulier. Klik hier voor het digitaal formulier.

Digitaal subsidie aanvragen gaat snel en eenvoudig met behulp van eHerkenning. eHerkenning is te vergelijken met DigiD, maar dan voor verenigingen, instellingen en bedrijven. eHerkenning zorgt ervoor dat gegevens tussen bedrijven en overheid op een veilige, betrouwbare en gemakkelijke manier uitgewisseld kunnen worden. Lees hier meer over eHerkenning.

Het blijft ook mogelijk om via een papieren formulier subsidie aan te vragen.

2017/09/02

#Stremming Eemshavenweg (N46) tussen Startenhuizen en Zijldijk, van zondag 3 t/m vrijdag 29 sept. voor verkeer richting Groningen i.v.m. onderhoud aan het asfalt.

2017/08/29

Het is een typisch gevalletje 'foutje bedankt'. De Wilkemaheerd in Startenhuizen is gesloopt en herbouwd, maar kan toch niet in gebruik worden genomen.

De riolering onder het extra verstevigde pand blijkt verkeerd te zijn aangelegd.

Met als gevolg dat eigenaar Caspar Wechgelaar de begin september geplande open dag heeft moeten afblazen. 'En dat terwijl de aanmeldingen al binnenstroomden. Er is veel belangstelling voor ons concept.'

Hoogste stutten
De boerderij werd bekend als het pand met de hoogste stutten in het aardbevingsgebied. Inmiddels is de kop-hals-rompboerderij uit 1821 gesloopt. En op kosten van de NAM vervangen door een nieuwe, moderne boerderij.

Eigenaar Wechgelaar was van plan in de vorm van een open dag het opvallende pand ook aan de binnenkant aan de buitenwereld te laten zien. Hij heeft daar noodgedwongen een streep door gezet.

Betonnen plaat;
Een verkeerd aangelegde riolering gooit roet in het eten. 'Daardoor kan het woongedeelte niet in gebruik worden genomen. Herstel is niet zomaar mogelijk. De hoofdafvoerbuis waar het om gaat, ligt namelijk onder een extra dikke betonnen plaat. En dat fundament is met het oog op de aardbevingen zeer stevig', licht Wechgelaar toe.

Een oplossing lijkt ver weg. De aannemer en installateur geven elkaar de schuld. 'En die laten zich inmiddels bijstaan door een advocaat. Dat zou dus weleens lang kunnen gaan duren', verzucht de eigenaar van de boerderij.

Geen idee;
Wechgelaar zegt 'geen idee' te hebben wanneer deze problemen achter de rug zijn. 'We moeten afwachten. Het gaat misschien wel een jaar duren. We zullen zien, hoe het zich ontwikkelt.'

2017/08/16

Tijdelijke afsluiting toegangswegen naar Huizinge

Woensdagavond 16 augustus wordt een demonstratieoptocht gehouden om de beving bij Huizinge -precies vijf jaar geleden- te herdenken. De deelnemers lopen vanaf twee plekken in Middelstum naar Huizinge. Een gedeelte loopt vanaf de parkeerplaats bij de borg Ewsum en een gedeelte start de tocht vanaf de carpoolplaats aan de Delleweg. Voor de veiligheid van de deelnemers aan deze demonstratie worden de drie toegangswegen naar het dorp tijdelijk afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. De afsluiting is op 16 augustus van 21.00 uur tot 23.30 uur.

De afzethekken staan:
- op de hoek Colpende/Hippolytuslaan in Middelstum
- op de E.L. Ubbensweg , nabij de carpoolplaats aan de Delleweg
- ter hoogte van de parkeerplaats bij Melkema aan de Smedemaweg

Bestemmingsverkeer voor het dorp Huizinge wordt alleen bij de afsluiting ter hoogte van Melkema doorgelaten. Gemotoriseerd verkeer dat tussen 21.00 uur en 23.30 uur naar Huizinge wil rijden, moet omrijden via de route Eemshavenweg en Startenhuizen/Garsthuizen of via het dorp Westeremden.
Deelnemers aan de demonstratie die niet in staat zijn om naar het dorp Huizinge te lopen, kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats achter Melkema. Ook zij moeten na 21.00 uur omrijden via bovenstaande route.

2017/08/11

Woensdagochtend werd de Nieuwste Blokker aan de Waterstraat 48 in Delfzijl feestelijk geopend. Blokker vernieuwt zijn winkels in hoog tempo. Wekelijks wordt het winkelpubliek verrast met de Nieuwste Blokker winkels. De feestelijke start van de Nieuwste Blokker in Delfzijl viert Blokker met haar klanten. Tijdens de openingsweek zijn er speciale kortingen op typische Blokker producten zoals een koekenpan en een droogmolen.

Uitnodigend;

De nieuwe Blokker winkel maakt een sfeervolle indruk. Bij binnenkomst is het meteen duidelijk: hier kom je niet alleen maar om een ‘boodschappenlijstje’ af te werken. De winkel nodigt vanzelf uit om op zoek te gaan naar leuke dingen. Blokker heeft de bakens verzet. Naast het vertrouwde Blokker assortiment – met o.a. veel huishoud – wil Blokker meer zijn: de winkel die van het huis een thuis maakt. In deze nieuwe winkel is dat overal te zien.

2017/07/21

Bij vijf kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken wordt vandaag begonnen met inspecties naar kerken in het aardbevingsbied volgens een nieuwe methode.

De inspecties worden uitgevoerd op initiatief van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Nieuwe methode;

De inspecties maken onderdeel uit van een onderzoek naar een nieuwe beoordelingsmethode om te bepalen of gebouwen bestand zijn tegen aardbevingen.

De Andreaskerk in Spijk, de Donatuskerk in Leermens, de Dionysiuskerk in Uithuizen, de N.H. kerk in Eenum en de Gereformeerde Boaz kerk in Westeremden worden aan een inspectie onderworpen. Voor deze gebouwen is gekozen omdat ze sterk van bouwstijl en constructie verschillen.

Sneller duidelijkheid;

Met de inspectie wordt een nieuwe beoordelingsmethode van de Italiaanse professor Calvi getest. . Het eerdere onderzoek van professor Calvi bij een aantal kerken in het aardbevingsgebied heeft de verwachting gewekt dat met deze methode sneller kan worden bepaald of versterking van een gebouw nodig is.

Bruikbaar voor andere panden;

Om de beoordelingsmethode te testen, gaat NCG ongeveer 52 kerken in de kern van het aardbevingsgebied met deze methode onderzoeken. Daarna kan bepaald worden of de methode ook bruikbaar is voor andere panden.

« 2 of 2 »