Startenhuizen, homepage.

Hier vindt je nieuws uit Startenhuize en belangrijk nieuws uit de regio.

Startenhuizen.com

Plaats
45

Startenhuizen ligt in Noord-Groningen aan de N46, onder de mensen vaak de Eemshavenweg genoemd.Deze weg splits Startenhuizen eigenlijk in tweeen, zo ligt het ene gedeelte in de gemeente Loppersum en het andere gedeelte in de gemeente Eemsmond.

Startenhuizen.com

Startenhuizen.com

2 months 3 weeks ago

De #karshofweg te #startenhuizen 😊 In Startenhuizen woont o.a. @elsbos1958 ☺️ / #mooigrunnen #website / Foto: 27-07-'20 Deze foto is tevens te vinden op ons Instagram account: www.instagram.com/startenhuizen/ , waar je uiteraard nog veel meer fotos kunt zien. Bekijk het en volg ons ook daar, op Instagram dus.

Startenhuizen.com

3 months 2 days ago

Laat die kerel toch opdonderen met zijn effectievere aanpak. Ook deze uitspraken, van hem in dit geval, horen bij de "show" en verder niks. Burgemeester Loppersum wil effectievere aanpak tegen aardbevingen: 'We kunnen niet doorgaan op deze manier' / #nieuws #twitter #website t.co/cbb7KFk0vt

Startenhuizen.com

3 months 1 week ago

Als eerste gemeente in het #aardbevingsgebied is het #Loppersum gelukt om alle scholen versterkt te krijgen. De Lopster wethouder Bé Schollema is ‘apetrots’. Eind juni werd als laatste de nieuwbouw van de obs De #Zandplaat in ‘t Zandt opgeleverd en overgedragen aan de Stichting Openbaar Onderwijs #Marenland. Afgelopen week is de verhuizing voltooid. De sloop van de oude school is inmiddels ook al gegund. In 2017 werd de eerste nieuwe school opgeleverd, de Klim Op in Middelstum. Medio vorig jaar werden ook drie nieuwe kindcentra opgeleverd in Loppersum, Middelstum en Stedum. In een aantal gevallen zijn scholen gecombineerd met bijvoorbeeld de #kinderopvang of de bibliotheek. Alle gebouwen zijn versterkt en verduurzaamd. Schoolgebouwen zijn voorts flexibel ingericht en er is veel aandacht voor digitaal onderwijs. ,,Met deze oplevering komt er een eind aan een langdurig, maar ook mooi traject. Alle negen scholen in onze gemeente zitten straks in een nieuw of versterkt onderkomen. We zijn helemaal klaar voor de toekomst, we kunnen het onderwijs weer loslaten’’, zegt de PvdA-wethouder. / #GemeenteLoppersum #Nieuws #Website

Startenhuizen.com

Startenhuizen.com

3 months 2 weeks ago

De oprijlaan van de familie Boneschansker die aansluit op de kuiperijweg en de karshofweg te #startenhuizen 😊 In Startenhuizen woont o.a. @elsbos1958 ☺️ / #mooigrunnen #website / Foto: 05-07-'20 Deze foto is tevens te vinden op ons Instagram account: www.instagram.com/startenhuizen/ , waar je uiteraard nog veel meer fotos kunt zien. Bekijk het en volg ons ook daar, op Instagram dus.

Startenhuizen.com

Startenhuizen.com

4 months 2 weeks ago

Het kruispunt bij de viaduct van #startenhuizen 😊 In Startenhuizen woont o.a. @elsbos1958 ☺️ / #mooigrunnen #website / Foto: 02-06-'20 Deze foto is tevens te vinden op ons Instagram account: www.instagram.com/startenhuizen/ , waar je uiteraard nog veel meer fotos kunt zien. Bekijk het en volg ons ook daar, op Instagram dus.

Startenhuizen.com

5 months 21 hours ago

De gemeenteraad van Loppersum heeft, in de digitale raadsvergadering van 20 april 2020, 1 miljoen beschikbaar gesteld voor zogenaamde ‘verzilverleningen’. De verzilverlening maakt het voor huiseigenaren vanaf 57 jaar mogelijk om tegen lage kosten de eigen woning te verbeteren, levensloopbestendig te maken of te verduurzamen. Met een verzilverlening kunnen woningeigenaren hun woning naar wens aanpassen zodat zij langer zelfstandig en comfortabel thuis kunnen wonen. De verzilverlening is een hypotheek waarmee woningeigenaren de overwaarde van hun woning kunnen opnemen (ofwel verzilveren). Woningeigenaren betalen tijdens de looptijd geen rente en lossen niets af. Pas na verkoop van de woning of bij overlijden van de langstlevende schuldenaar wordt de lening afgelost. Inwoners kunnen tot maximaal €50.000 lenen. De lening zal worden verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Wethouder Pier Prins: ‘We vinden het belangrijk dat woningeigenaren hun woningen kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld energiezuiniger maken en aanpassen zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Dit kan niet iedereen zomaar betalen. Oudere woningeigenaren komen bovendien niet altijd in aanmerking voor een lening. Om het voor deze mensen toch mogelijk te maken langer veilig thuis te blijven wonen, willen we hen de Verzilverlening aanbieden. Met de verzilverlening kunnen we tenminste 50 woningen aanpakken. Zodra een lening wordt afgelost komt het geld weer terug in het fonds. Dit kan dan weer beschikbaar worden gesteld voor nieuwe leningen.’ De verzilverlening is al vanaf 21 april 2020 beschikbaar. Woningeigenaren uit de gemeente Loppersum kunnen een aanvraag doen voor de verzilverlening via loppersum.nl/verzilverlening. / #Twitter #Website

Startenhuizen.com

Startenhuizen.com

5 months 22 hours ago

#Startenhuizen (het gedeelte in de gemeente #HetHogeland) vanuit de lucht gezien 😀 😉 / 19-05-'20 / #Twitter #Website

Startenhuizen.com

5 months 2 weeks ago

Zal Rutte / Nederland snel tot hetzelfde overgaan... ?! De federale Duitse regering wil alle winkels en scholen weer openen, blijkt uit een conceptakkoord tussen bondskanselier Angela Merkel en de Duitse deelstaten. Ook alle sportclubs mogen naar verluidt weer open, maar grootschalige evenementen blijven zeer waarschijnlijk tot september verboden. Winkels moeten zich houden aan strikte hygiënemaatregelen en mogen een beperkt aantal klanten, afhankelijk van de grootte van de winkel, per keer binnenlaten, blijkt uit het document dat persbureau Reuters in handen heeft. Deze woensdag wordt er naar verwachting meer bekend over het akkoord. Deelstaten krijgen zelf de regie over het versoepelen van overige maatregelen. Behalve scholen en universiteiten mogen ook restaurants, bars, hotels, markten en schoonheidssalons op gecontroleerde wijze weer geopend worden. / 06-05-'20 / #twitter #website

Startenhuizen.com

Startenhuizen.com

5 months 2 weeks ago

De viaduct bij #startenhuizen 😊 In Startenhuizen woont o.a. @elsbos1958 ☺️ / #mooigrunnen #website / Foto: 03-05-'20 Deze foto is tevens te vinden op ons Instagram account: www.instagram.com/startenhuizen/ , waar je uiteraard nog veel meer fotos kunt zien. Bekijk het en volg ons ook daar, op Instagram dus.

Startenhuizen.com

Startenhuizen.com

5 months 3 weeks ago

Dit is een gedeelte van de #karshofweg te #Startenhuizen ☺️ Aan de Karshofweg woont o.a. @elsbos1958 ☺️ / #mooigrunnen #website / Foto: 30-04-'20 Deze foto is tevens te vinden op ons Instagram account: www.instagram.com/startenhuizen/ , waar je uiteraard nog veel meer fotos kunt zien. Bekijk het en volg ons ook daar, op Instagram dus.